Cyklovýlez 27.9.2014

24.11.2014 19:48:42

Dne 27.9.2014 jsme uspořádali tradiční výlet na kolech. I když nám opět počasí a předpověď moc nepřála, hrstka odvážných se nenechala odradit. Myslím, že nelitovali.  Trochu jsme pošetřili čas a síly a přesunuli se auty do Val.Meziříčí. Trasa vedla cyklostezkou, která vede krásnou přírodou kolem řeky Bečvy. Po dovršení cíle v Rožnově pod Radhoštěm, nás nabil energií výborný oběd u praskajícího krbu. Pak nás čekal výšlap na Karlův kopec s návštěvou Jurkovičovy rozhledny. Mládež však dala přednost adrenalinu v lanovém parku a tak skupinka žen v čele s jedním mužem se vydala k rozhledně.

Unikátní Jurkovičova rozhledna byla postavena na Karlově kopci v Rožnově pod Radhoštěm podle plánů architekta Dušana Jurkoviče.
Zajímavostí stavby je to, že
 veškeré kovářské a klempířské práce a většina tesařských prací včetně detailů byly prováděny ručně za použití starých, dnes již téměř nepoužívaných, pracovních postupů. Doporučuji navštívit. Za krásného počasí, které se vybarvilo nakonec i nám, zažijete nádherný výhled, částečně i na Javorníky.

Posledním zpestřením našeho výletu byla návštěva řezbáře pana Majera.

Děkuji všem zúčastněným a již teď se těším na další výpravu.

Za KDU ČSL Jana Jandová

Sdílet článek:Přidat k Yahoo Bookmarks Přidat k Facebook Přidat k Delicious Přidat k Twitter Přidat k StumbleUpon Přidat k MySpace Přidat k Google Bookmarks